Johan Verstegen

Als fysiotherapeut en manueel therapeut behandel ik al vele jaren mensen met uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij blijkt er in veel gevallen sprake van onderliggende stress. Dit heeft mijn interesse gekregen en sindsdien heb ik mij op veel manieren in stressmanagement geschoold en heb ik daarmee binnen en buiten de fysiotherapie gevarieerde werkervaring opgedaan. Intussen ben ik ook als algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut werkzaam gebleven en heb ik mijn vaardigheden daarin verder ontwikkeld.

Bij de fysieke, biomedische benadering van klachten combineer ik op een eclectische wijze fysiotherapeutische behandelmethoden zoals oefentherapie en massage met manueeltherapeutische methodieken waaronder manuele therapie van der Bijl, mechanische diagnose en therapie McKenzie, het Mulligan Concept, Orthopedische manuele therapie, Arthropraxie en Medical Taping Concepts. Tevens heb ik in mijn studie bedrijfsfysiotherapie kennis opgedaan over ergonomie en werkbelasting.

Bij de psychosociale benadering van klachten gebruik ik elementen uit motivational interviewing, oplossingsgericht coachen, mindfulness, acceptatie en commitment therapie (ACT) en neurolinguistische programmeren (NLP). Tijdens mijn werk als loopbaancoach heb ik kennis opgedaan over vitaliteit, zingeving, burnout en reïntegratie.

In mijn visie zijn lichaam en geest sterk met elkaar verbonden. Er gebeurt veel op hun raakvlak. Volgens het multidimensionale belasting en belastbaarheidsmodel kunnen problemen of klachten daarom op meerdere manieren benaderd en aangepakt worden. Het is de uitdaging om bij iedere patiënt of cliënt de juiste invalshoek te vinden. In mijn aanpak streef ik naar een voor de patiënt of cliënt zo goed mogelijk resultaat.

Zie ook mijn LinkedIn profiel.